Mbatten brouklou

M´batten brouklou” ehk lillkapsakotletid on maitsev ja toitev Tuneesia roog. Seda saab edukalt kohendada oma maitse järgi: tainasse võib lisada ka juustu või  hakkliha, meelepäraseid ürte või maitseaineid. Traditsiooniliselt praetakse lillkapsakotletid õlis, aga neid saab ka lihtsalt pannil praadida või üle praadida ja tomatikastmes hautada. Uue-Antsla araaabia kultuuribrunchil tegime neid aga hoopis ahjus. Head katsetamist!

Incredients

  • 1 keskmine lillkapsas
  • 2 keskmist/ suuremat kartulit
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 väiksem sibul
  • peterselli, rohelist sibulat, natuke tilli
  • 50 g riivitud juustu (vali juust oma maitse järgi, meie kasutasime seda juustu)
  • 1 tl harissat või rohkem, kui maitseb (meie kasutasime seda Tuneesias toodetud harissat)
  • 1 suurem või 2 väiksemat muna
  • praadimiseks õli
  • soola, pipart
Soovi korral
  • jahvatatud koriandrit ja jahvatatud kööment
  • kui tahate enne praadimist paneerida, siis lisaks 1 muna ja kas riivsaia või jahu.

What to keep in mind

  • Kui tunned, et tainas jäi liiga vedel ja ei taha koos püsida, võid tainasse lisada paar lusikatäit nisujahu ja korralikult läbi segada.
  • Mbattenid maitsevad suurepäraselt ka eraldiseisvalt, aga neid sobib hästi süüa ka värske salatiga.

Preparation

  • Tükelda lillkapsas ühesuurusteks tükkideks. Koori kartul ja lõika väiksemateks ühesuurusteks tükkideks. Koori küüslauk, ent jäta küüned terveks.
  • Keeda lillkapsas, kartul ja küüslauk keevas soolaga maitsetatud vees pehmeks (u 15 min). Sana keetis kartuli eraldi, et maitsed ei seguneks, aga võib ka koos.
  • Haki sibul ja ürdid (petersell, roheline sibul, till).
  • Kui lillkapsas on ära keenud, suru kätega võimalikult palju vett välja (nt pane veidi jahtunud kapsas peopesade vahele ja suru kokku). Valmis keenud kartuli võib lihtsalt nõrutada.
  • Sega suures kausis kokku lillkapsas, kartul, harissa, maitseained ja ürdid ning suru kahvliga ühtlasemaks massiks. Lisa muna ja sega veelkord läbi.
  • Vormi tainast peopesasuurused kotletid. Küpseta ahjus 180 C juures umbes pool tundi (Sana ei ole kindel, kui kaua läks, nii et jälgi ja kui kotletid lähevad natuke pruuniks, siis on valmis).

    Kui praed või fritid, siis võid soovi korral enne paneerida: veereta lahtiklopitud munas ja seejärel kas jahus või riivsaias. Prae ja pane köögipaberi peale, et see imaks liigse õli.

Bon Appetit