Bouza
Bouza on traditsiooniline Tuneesia magustoit, mida saab teha nii joogina kui ka kreemja deserdina. Tuneesias paksendatakse bouza´t sorgojahuga, ent Eestis ei leidnud me sobiva jahvatusega sorgojahu ja kasutasime paksendajana maisitärklist. Bouza´t sai maitsta Maailma Maaliini araabia kultuuribrunchil Uue-Antslas.
What to keep in mind
- Kui soovid desserti, mida saab lusikaga süüa, pane piima umbes poole vähem.
- Võid katsetada erinevate teiste maistete lisamisega. Näiteks pannakse mõnikord bouza´le juurde tahinit tahinit (seesamipastat), sel juhul segatakse see kokku pähklivõiga. Apelsiniõievee võib asendada muu maitseveega (nt roosivesi)
Preparation
-
Sega kokku pähklivõi, tärklis ja suhkur umbes 200 ml külma piimaga, kuni segu muutub ühtlaseks. Kõige lihtsam on seda teha vispliga.
-
Kuumuta ülejäänud piim ja lisa kuumale piimale pähklivõi-suhkru-tärklise segu, samal ajal hoolikalt segades, et ei tekiks tükke. Keeda pidevalt segades madalal tulel, kuni bouza hakkab tasakesi keema ja muutub paksemaks.
-
Lisa supilusikatäis apelseniõievett ja sega läbi.
- Serveeri kuumalt või külmalt, kaunistatuna hakitud pähklitega.