Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the polylang domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /data02/virt117092/domeenid/www.maaliin.ee/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Bouza - Maailma Maaliin

Bouza

Bouza on traditsiooniline Tuneesia magustoit, mida saab teha nii joogina kui ka kreemja deserdina. Tuneesias paksendatakse bouza´t sorgojahuga, ent Eestis ei leidnud me sobiva jahvatusega sorgojahu ja kasutasime paksendajana maisitärklist. Bouza´t sai maitsta Maailma Maaliini araabia kultuuribrunchil Uue-Antslas.

Incredients

Tainas
  • 200 g sarapuupähklivõi (me kasutasime seda)
  • 1 l piima (võid asenda soovi korral taimse piimaga)
  • 50 g maisitärklist
  • 50-100 g suhkrut (vastavalt sellele, kui magusat soovid)
  • 1 spl apelsiniõievett (nt seda)
  • Hakitud mandelid või pistaatsiapähkleid

What to keep in mind

  • Kui soovid desserti, mida saab lusikaga süüa, pane piima umbes poole vähem.
  • Võid katsetada erinevate teiste maistete lisamisega. Näiteks pannakse mõnikord bouza´le juurde tahinit  tahinit (seesamipastat), sel juhul segatakse see kokku pähklivõiga. Apelsiniõievee võib asendada muu maitseveega (nt roosivesi)

Preparation

  • Sega kokku pähklivõi, tärklis ja suhkur umbes 200 ml külma piimaga, kuni segu muutub ühtlaseks. Kõige lihtsam on seda teha vispliga.
  • Kuumuta ülejäänud piim ja lisa kuumale piimale pähklivõi-suhkru-tärklise segu, samal ajal hoolikalt segades, et ei tekiks tükke.  Keeda pidevalt segades madalal tulel, kuni bouza hakkab tasakesi keema ja muutub paksemaks.
  • Lisa supilusikatäis apelseniõievett ja sega läbi.
  • Serveeri kuumalt või külmalt,  kaunistatuna  hakitud pähklitega.

Bon Appetit