Bouza

Bouza on traditsiooniline Tuneesia magustoit, mida saab teha nii joogina kui ka kreemja deserdina. Tuneesias paksendatakse bouza´t sorgojahuga, ent Eestis ei leidnud me sobiva jahvatusega sorgojahu ja kasutasime paksendajana maisitärklist. Bouza´t sai maitsta Maailma Maaliini araabia kultuuribrunchil Uue-Antslas.

Incredients

Tainas
  • 200 g sarapuupähklivõi (me kasutasime seda)
  • 1 l piima (võid asenda soovi korral taimse piimaga)
  • 50 g maisitärklist
  • 50-100 g suhkrut (vastavalt sellele, kui magusat soovid)
  • 1 spl apelsiniõievett (nt seda)
  • Hakitud mandelid või pistaatsiapähkleid

What to keep in mind

  • Kui soovid desserti, mida saab lusikaga süüa, pane piima umbes poole vähem.
  • Võid katsetada erinevate teiste maistete lisamisega. Näiteks pannakse mõnikord bouza´le juurde tahinit  tahinit (seesamipastat), sel juhul segatakse see kokku pähklivõiga. Apelsiniõievee võib asendada muu maitseveega (nt roosivesi)

Preparation

  • Sega kokku pähklivõi, tärklis ja suhkur umbes 200 ml külma piimaga, kuni segu muutub ühtlaseks. Kõige lihtsam on seda teha vispliga.
  • Kuumuta ülejäänud piim ja lisa kuumale piimale pähklivõi-suhkru-tärklise segu, samal ajal hoolikalt segades, et ei tekiks tükke.  Keeda pidevalt segades madalal tulel, kuni bouza hakkab tasakesi keema ja muutub paksemaks.
  • Lisa supilusikatäis apelseniõievett ja sega läbi.
  • Serveeri kuumalt või külmalt,  kaunistatuna  hakitud pähklitega.

Bon Appetit