Borani bademjan
Koostisosad
- 2 keskmist baklažaani
- 1 maitsestamata kreeka jogurt (u 400 g)
- 3-4 küüslauguküünt
- sool, pipar
- 1 spl oliiviõli
Soovi korral
- sidrunimahl või laimimahl
- natuke värsket piparmünti
- kaunistuseks pähkleid (nt pistaatsiapähklid või röstitud kreeka pähklid), kuivatatud praetud piparmünti vm
Mida silmas pidada
- Kui grillid lahtise tule peal, saab boonusena juurde iseloomuliku suitsuse nüansi. Tule peal grillides lase baklažaanid täitsa mustaks, nii et nahk hakkab mullitama ja ära tulema ja vili muutub sees pehmeks.
Ettevalmistus
- Baklažaanid grillida sütel või ahjus pehmeks. Ahjus grillimiseks torka kahvliga mitmest kohast augud sisse, pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile või vormi ja küpseta 200° C peal u 40 min, pöörates baklažaane regulaarselt.
- Baklažaanide sisu välja kaapida (nt lusikaga) või lihtsalt nahk ära tõmmata.
- Vajutada sisu kahvli abil püreeks ning segada jogurti ja purustatud küüslauguga.
- Soovi korral lisada sidruni- või laimimahla, hakitud piparmünti ja oliiviõli.
- Segada korralikult läbi ja maitsestada soola ja pipraga.
Serveerimine
Kaunistada, nt õlis praetud kuivatatud piparmündiga ja hakitud pistaatsiapähklitega.