Oksjon: Loo sügisesse valgust Barbara Lehtna teosega!

Maailma maaliin on lõppemas ja selle asemel, et meie kunstiteoseid ladudesse peita, kuulutame välja oksjoni!

Soeta endale üks (või kõik!) Barbara Lehtna loodud teostest, mis olid meie kunstiretke viimaseks peatuseks Valga Raudteejaama vanas söögisaalis.

Barbara Lehtna loodud näitus põhines Valga linna inimeste igapäevaselt poeetilistel lugudel. Näitus uuris üksikisiku õnnelikkuse tagamaid linnaruumis ning küsis, mis rolli mängib juhuslikkus ja juhuslikud kohtumised selle õnne kujunemisel.

Teosed koosnevad käsitsi klaasist puhutud neoonsiltidest, mis kujutavad mõnesõnalisi fraase ning Barbara kirjutatud lühilugudest, mis on nimetatud fraasi laienduseks ja aluseks. Lühilood omakorda põhinevad erinevatel Valga linna inimeste lugudel.

Ühe neoonsildi alghind on 10€.

1 KOOS KASVASIME TAEVANI
Orienteeruvad mõõdud: 235 cm x 16 cm. Foto: Danel Rinaldo.


2 TUNDSIN SU TÄNAVAL KOHE ÄRA
Orienteeruvad mõõdud: 255 cm x 14 cm. Foto: Ruudu Rahumaru

3 JA LÕPUKS OLI KÕIK HÄSTI
Orienteeruvad mõõdud: 215 cm x 19 cm. Foto: Danel Rinaldo

Oksjon toimub Maailma Maaliini Facebook´i lehel ja pakkumisi saab teha kuni 31. oktoobrini kell 19, jättes kommentaari omapoolse hinnaga postituse juurde. Kui viimane pakkumine tehakse täpselt kell 19, pikeneb oksjon 5 minuti võrra.

Pakkumiste samm:
kuni 100 euroni – 5€
alates 100 eurost – 25€

Jäta pakkumise juurde info sellest, mis lausega silti sa soovid, samuti pakkumise tegemise kuupäev ning kellaaeg, sest Facebook ei pruugi kommentaaride näitamisel aegu õigesti näidata.

Rohkem praktilist infot leiad alt.

Barbara Lehtna, kunstnik

Barbara Lehtna on etenduskunstnik ja lavastaja, kes tegeleb viimastel aastatel palju kogukondade ja sidususe teemadega. See näitus sai loodud Maailma Maaliini kunstiretke osana ja põhineb Valga kohalike inimeste lugudel:
“…. otsustasingi Valgaga suhestudes teha ette planeerimata otsuseid – rääkida nende inimestega, kes mulle linna peal jalutades ette juhtuvad, neilt küsimusi, mis mind just tollel hetkel enim huvitavad. Nendest üürikestest vestlustest said juhtmõtted, mille abil on ehk võimalik endamisi arutada, kuidas end väikelinnas üles leida ja sellest lõpuni kinni hoida.”

Jānis Straume-Brolišs, meister

Klaasist neoonsildid on loonud Läti meister Jānis Straume-Brolišs, kes on klaasist silte puhunud juba üle 20a ning on Baltimaades üks kahest kunstnikust, kes sedasorti teoseid loob. on loonud neoonsilte üle 20 aasta. Klaasist neoontööde loojaid on Balti riikides vähe, sest see töö nõuab suurt hoolikust, protsess võtab kaua aega ja seda ei saa automatiseerida. Lisaks on materjalid ja töövahendid kulukad. Protsessi käigus painutab Jānis Itaaliast tellitud, hoolikalt valitud klaasist soovitud kujuga torud. See nõuab suurt täpsust ja vigadele selles protsessis ruumi ei ole. Hiljem täidab ta torud gaasiga. Foto: Neon Lightroom

Praktiline info

Juhul, kui Facebookis pakkumisi teha ei saa, võtke meiega ühendust, et osaleda oksjonil telefoni kaudu.

Kultuuripealinn Tartu 2024 (sh Lõuna-Eesti!) piires toome teosed ise kohale. Teosed saame kätte toimetada novembri esimese kahe nädala jooksul, hiljem me sellega kahjuks enam aidata ei saa.

Lisainfo ja kontakt: info@maaliin.ee, tel 51 32 891